Jump to content

Bobni.si uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Pravila

OBNAŠANJE
1. Bodite prijazni!
2. Izogibajte se žaljenja drugih in spoštujte moderatorje. Psovke in žaljivke ne bodo tolerirane, saj so na forumu tudi mladoletni obiskovalci. V kolikor imate težave z drugimi uporabniki na forumu, se obrnite na moderatorje, ali pa se zmenite po privatnih sporočilih.
3. Rasizem, grožnje in neprimerne obtožbe uporabnikov ne bodo tolerirane. Na lastno presojo moderatorjev bodo takšne teme ali odgovori ustrezno sankcionirani.

PISANJE
1. Pišite čim bolj slovnično pravilno, saj je na forumu veliko ljudi iz vseh koncev Slovenije. Pisanje tudi izraža vaš odnos tako do foruma kot tudi do souporabnikov.
2. Naslov nove teme naj v kratkem predstavlja vsebino teme same. Izogibajte se naslovom kot so »Imam problem« ali »nekaj me zanima«.
3. Držite se tem pogovora, saj zahajanje iz teme zmanjšuje kvaliteto in preglednost foruma.
4. Izogibajte se KRIČANJU OZ. PISANJU Z VELIKIMI ČRKAMI.
5. Izogibajte se nepotrebnemu barvanju teksta ali spreminjanju velikosti črk.
6. Izogibajte se neepotrebnim odgovarjanjem, s katerimi bi zviševali število sporočil.
7. Izogibajte se pisanju odgovorov, s katerimi avtorju teme ali vprašanja ne bi pomagali.
8. Na forumu vam je na voljo več kategorij. Prosimo, da vaše teme vnašate korektno in v pravilno kategorijo.
9. Pred novim vpisom teme v forum preverite, če podobna tema že morda obstaja. Uporabite iskalnik!
10. Teme ali odgovori v katerih bi reklamirali lastne strani v osebno korist bodo izbrisane, avtor teme oz. odgovora pa kaznovan. V kolikor bo postopek ponovil, bo njegov dostop do strani Bobni.si onemogočeno.

AVATARJI IN PODPISI
1. Slika avatarja naj bo formatov GIF, JPG, JPEG, PNG ali SWF. Velikost (v kilobajtih) je lahko največ 20KB. Priporočljiva dimenzija avatarja je 80x80 pisklov, maksimalna pa 90x90 pikslov.
2. Slika v podpisu je dovoljena, a naj bo formata GIF, JPG ali PNG. Velikost (v kilobajtih) je lahko največ 50KB. Priporočljive dimenzije slike so 400x80 pikslov. Maksimalna dimenzija slike za podpis je 450x100 pikslov.

MALI OGLASI
1. Trgovinam dobaviteljem in preprodajalcem je prodajanje prepovedano, razen če se to posebej dogovorite z administratorjem.
2. Prepovedano je prodajanje novih stvari, razen v primeru, če ste kupili komplet, nato pa nekega kosa iz kompleta ne potrebujete.
3. Držite se kategorij v malih oglasih. Če kategorije za opremo, ki jo prodajate ali kupujete, ne najdete oz. je ni med naštetimi, potem oddajte oglas v kategorijo »Oprema«.
4. Naslov pri prodajanju ali kupovanju artikla naj čim bolj opiše kos opreme, ki ga prodajate ali kupujete, pred naslov pa je priporočljivo tudi napisati P: (če prodajate) ali K: (če kupujete). Primer, če prodajate: »P: Crash činelo *firma* *serija* *velikost*«.
5. Vsebina oglasa naj točno in kar se da podrobno opisuje izdelek, ki ga prodajate. V primeru, da bo v oglasu le povezava na Bolho ali na kateri drug sistem (ostali forumi, internetne komisijske trgovine, ...), bo oglas izbrisan brez opozorila.
6. Zaradi Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno - ZPDZC (Ur. l. RS, št. 12/07-UPB1, 29/10), je na forumu objavljanje oglasov inštrukcij in glasbenih šol onemogočeno in prepovedano. Ob registraciji na spletnem forumu bobni.si, ne zberemo dovolj podatkov o uporabniku, da bi tako oglaševanje lahko dovoljevali. Vse oglase s tako vsebino bomo brisali brez opozorila, avtorja oglasa, pa tudi ustrezno sankcionirali (odstranitev iz foruma).

Administratorji in moderatorji imajo pravico do brisanja tem ter vpisov po lastni presoji.

Vse predloge in vprašanja lahko objavite v forumu ali kateremu od moderatorjev ali administratorjev pošljete zasebno sporočilo.

Bobni.si si pridružuje pravico do spremembe tega pravilnika
Pravilnik Bobni.si 1.1; Datum: 1. 12. 2012