Lep pozdrav!
Mene pa zanima, zakaj ni pri nas glede na porast glasbenikov zanimanje za sestavo banda, ki bi preigraval hite in se ne bi ukvarjal z avtorsko glasbo?? Sam namrec nimam casa\zelje ustvarjati avtorsko glasbo, zelo rad pa igram v zivo z ostalimi glasbeniki. In tako ze nekaj casa iscem skupino, ki bi imela zacrtano vizijo preigravanja uspesnic, ki jih je uspelo ustvariti drugim.
Nasel sem sicer Ljubljansko skupino XEQUTIFZ, ki popolnoma odgovarja mojemu profilu, vendar so se tudi oni zaceli posvecati avtorski glasbi in njihova odlocitev je bila, da s percussionistom ne bi pridobili kaj dosti (za moje pojme zmotno prepricanje seveda :) ).
Tako bi zele slisati, ce kdo pozna skupino, ki ustreza omenjenemu profilu in ce mi lahko posreduje njihov kontakt.
Ah ja - trenutno sem v LJubljani, vendar sem mobilen, tako da bi za pravo skupino bil pripravljen prevoziti tudi kaksen kilometer ;)
Veliko ritmicnih uzitkov zelim!
Page 1 of 1
Percussionisti Old cshool disco
Posted 29 July 2010 - 01:27 PM
Razbijac, on 29 July 2010 - 12:35 PM, said:
Mene pa zanima, zakaj ni pri nas glede na porast glasbenikov zanimanje za sestavo banda, ki bi preigraval hite in se ne bi ukvarjal z avtorsko glasbo??
zato, ker ne dobiš špilov, da bi se to splačalo delat. če preigravaš tuje skladbe si pač komerc bend, smisel komerc bendov pa je, da s tem kar delajo služijo. pred recimo 20-imi leti je bilo tega še polno, potem pa je to počasi izumrlo. takoimenovanih "terasa bendov", ki so včasih igrali ob večerih po lokalih in terasah ob morju ni več. se spomnim ko sem bil še mulo in smo šli na morje. vsak hotel, vsak autocamp, vsak večji lokal je imel svoj bend. eni boljše eni slabše. eni zabavnjake, eni takoimenovane show bende, eni pa rokerje. dostikrat so bili v teh bendih res vrhunski glasbeniki. dosti jih je od tega kar v redu živelo. tudi jaz sem igral nekej časa v takem bendu in moram rečt, da mi čisto nič ni manjkalo. konec koncev ni neke velike filozofije v tem. v petek in soboto špil, včasih tudi kak nastop med tednom uleti, poleti za kak mesec na plačan dopust na morje in pač vsak večer od 20h do polnoči na teraso... po navadi je šel honorar od provizije od prodane pijače. vsak bend se je trudil, da bi bil čim bolši in da bi privabil čim več ljudi, ker bi potem več spili in... zdaj pa tega ni več. zakaj pa ne? zato ker vsak gostinec raje vzame nekega majmuna z eno midi klaviaturo, ki tam cel večer dela bedaka iz sebe za mali denar (navadno računajo celo na uro) in teži obiskovalcem, kot pa da bi dal normalen honorar enemu dobremu bendu, ki bi igral tako kot treba. ampak kaj čemo, svet se spreminja. mogoče pa se kdaj najde kje kdo, ki bo naredil en dober bend in bo združil moči z enim zagnanim gostincem, ki jim bo dal plac za špil. potem pa se bodo tudi ostali morali zamislit in mogoče bodo lahko ti "one man bandi" spakirali svoje cenene kitajske klaviature in spet odstopili prostor pravim glasbenikom. dajmo se presenetit.
simplicity is not stupidity
Posted 29 July 2010 - 02:35 PM
Hahahahaha - pa si me nasmejal!!
Seveda sem tudi sam tisti letnik,ki se spominja se kvalitetnih "terasa" bandov, vendar pa je moje mnenje, da to ni edina trzna nisa za njih. Kaj pa poslovne zabave, pa poroke mlajsih, pa studentski zuri,pa krizarke, ... in na koncu - igranje za lastno duso (meni najljubse - ne glede na visino honorarja - imam pac solidno sluzbo, da si to lahko privoscim).
No - ce pozna kdo taksno zasedbo, ki ustreza profilu - prosim na dan z besedo!
Seveda sem tudi sam tisti letnik,ki se spominja se kvalitetnih "terasa" bandov, vendar pa je moje mnenje, da to ni edina trzna nisa za njih. Kaj pa poslovne zabave, pa poroke mlajsih, pa studentski zuri,pa krizarke, ... in na koncu - igranje za lastno duso (meni najljubse - ne glede na visino honorarja - imam pac solidno sluzbo, da si to lahko privoscim).
No - ce pozna kdo taksno zasedbo, ki ustreza profilu - prosim na dan z besedo!
Posted 29 July 2010 - 03:14 PM
sa popolnoma strinjam. dosti bi se dalo igrat, ampak ni ne ponudbe in ne povpraševanja. tak kot si rekel, prednovoletne poslovne zabave, tudi abrahami bi bili zdaj super, ker je ravno prava generacija toliko stara hehe, maturantski plesi, brucovanja... sicer študenti žal že dolgo niso več merilo kaj je dobra muzika, ampak ajd, bi tudi mogoče šlo. ampak še vedno je najem DJ-ja z balkan muziko cenejši. pa še kake hostese s shark-vodko zraven dobiš in je raja vesela. tak kot marko brecelj prepeva: "eni so srečni, drugi pa trezni".
simplicity is not stupidity
Posted 02 August 2010 - 01:10 PM
Pozdravljen Razbijač!
Poslal sm ti sporočilo na PM. Lahko pa me kontaktiraš tudi na brane.bobnar@gmail.com!!
Lep pozdrav,
Brane
Poslal sm ti sporočilo na PM. Lahko pa me kontaktiraš tudi na brane.bobnar@gmail.com!!
Lep pozdrav,
Brane
Share this topic:
Page 1 of 1

Help