Bobni.si: Kupujem bobne kot začetnik - Bobni.si

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Kupujem bobne kot začetnik Rate Topic: -----

#1 User is offline   Trc3k 

• Newbie
  • Pip
  • Group: Members

Posted 18 July 2010 - 06:06 PM

Star sem 16 let in nimam nic izkusej z bobnanjem in sedaj me je prijelo da bi igral bobne in me zanima ce bi bili ti bobni uredu?
http://www.lastracom...temKoda=0994363

Pozna kdo kakso stran z vajami katere bi kot zacetnik potreboval?

Pa se to ali se da narediti kaj na zvoku bobonou da niso tako glasni?

Lp

This post has been edited by Trc3k: 18 July 2010 - 06:09 PM

0

#2 User is offline   Deltoz 

• Newbie
  • Pip

Posted 18 July 2010 - 06:27 PM

glede bobnov ti bodo drugi znali kaj več povedat glede glasnosti ipd.

kar se tiče vaj pa priporočam http://www.freedrumlessons.com/
0

#3 User is offline   Wallucus 

• Member
  • PipPip

Posted 19 July 2010 - 11:13 PM

Bobni so sicer v redu za začetek, seveda ne smeš nekaj veliko od njih pričakovat. Bi ti pa priporočal, da mogoče pogledaš po straneh za kakšne rabljene sete, kjer boš dobil mal več kvalitete, za isto ceno. Leto staremu setu zelo pade cena, boben pa izgleda skoraj kot nov - če je seveda lepo igran in vzdrževan.
Glede glasnosti imaš več opcij. Odvisno, kje imaš namen vadit. Največ se da naredit, če lepo potiho igraš. Glede zadušitve je pa takole:
-če se hočeš znebit odvečnih overtonov in vibracij, potem na rob obne nalepi robec, ali pa namesti obroč, ki bo boben še bolj zadušil -> Klik
-v bas boben namesti večji kos pene, ali manjšo blazino, pregrinjalo..
-za skoraj neslišno vadbo, če recimo kdo v hiši spi, lahko uporabiš tole
-lahko cel set prekriješ z rjuho in je učinek podoben
-uporabiš tele "palice" -> Klik!

Svoja ušesa lahko zavaruješ z zamaški ali boljšimi in-ear slušalkami. Seveda pa bo vsemu skupaj veliko pripomogel dobro izoliran prostor. Glede tega lahko najdeš veliko v drugih temah.

This post has been edited by Wallucus: 19 July 2010 - 11:19 PM

0

#4 User is offline   SimSalaBim 

• Member
  • PipPip

Posted 20 July 2010 - 01:46 PM

Wallucus kaj tisti HQ padi res tako zademfajo zvok da bi lahko kdo spal medtem ko bi vadil? Mene se po bajti sliš že ko rolam na padu. Mogoče bi res kdo lahko spal pri tem nabijanju, vendar bi moral bit orngi pijan :lol: .

Drugače pa če odgovorim originalnem avtorju. Kot je rekel Wallucus bolj se ti splača spremljati avkcije po netu (ebay,bolha itd) in kupiš en soliden rabljen set ki solidno zveni. Če boš kupil ta jajca se boš čez dve leti, ko boš resneje začel igrat lahko tudi v bendu razbijal po glavi zakaj sem kupil ta šit (ni nobenega zvoka itd). Boben z leti ne izgubi zvoka (seveda če je solidno vzdrževan).

Kar se tiče vaj pobrskaj malo po netu. Obstaja veliko dobrih knjih, videov itd. Najprej se koncentriraj bolj na tehniko kasneje bolj na stil muzikalnost itd. Aja pa zelo dobrodošlo je da se naučiš brat note. Na grobo je to to.
0

#5 User is offline   Wallucus 

• Member
  • PipPip

Posted 20 July 2010 - 06:20 PM

Te sem izbral čisto slučajno, samo za primer. Preizkušal sem ene druge, ampak se ne spomnem firme, pa se recimo da kar obnesejo. Tome in snare dobro zadušijo, problem je pri činelah, ker pride ven tak grd zvok, sploh če zgrešiš tist gumijast del, pa bas je treba seveda pazit, da ga res čisto narahlo igraš. Če si zaprt v sobo, potem se te skoraj ne sliši ven. Seveda pa ni priporočljivo vadit s tem, ker je čisto drugačen občutek in si za dosti stvari prikrajšan; potem so boljša izbira ele. bobni.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users